Polistirenul extrudat sau expandat este cel mai folosit material, util si usor de modelat. Sub forme 2D sau 3D, este folosit in amenajari interioare, constructii sau electricitate, acum si in industria alimentara pentru recipientele de transportat mancare sau bautura.
Desi prima oara a fost descoperit in 1839 de farmacistul german Eduard Simon, acesta nu a stiut ce a descoperit, astfel incat un alt german chimist pe nume Hermann Staudinger, a reusit sa inteleaga descoperirea lui Simon. Abia in 1922 Staudinger a publicat teoriile lui despre polimeri, pentru care a primit premiul nobel in 1953.
Polistirenul a aparut pe piata prin anul 1930 cand una din cele mai inovative companii la acel moment, cu baza in Ludwigshafen, Germany si in 1937 a fost lansat pe piata din SUA. Astfel a ajuns printre cele mai popular material al secolului 21.
Fie apelati la o firma de productie publicitara sau incercati acasa, decoratiunile de polistriren pot da stralucirea necesara casei sau afacerii dvs. Acesta este taiat, asamblat, vopsit cu cateva straturi, folosind vopsea de interior sau de exterior specifica acestui material, si lipit cu un adeziv special.
Deoarece polistirenul inlocuieste cu success materiale precum rigips sau ipsos, uite cum poate inlocui aceste elemente din casa dvs.
Tot nu ne credeti ca polistirenul este cel mai folosit material de pe planeta? Cu siguranta nu stiati ca decorurile de pe platourile de filmare sunt facute din polistiren, faptul ca este foarte usor si mobil ne ajuta sa construim chiar adevarate castele, masini, sculpturi sau roboti gigantici.
Singurul inconvenient este faptul ca polistirenul nu este un material biodegradabil, poate dura chiar sute de ani pentru a se descompune in natura si nu ar trebui aruncat oriunde, la orice colt de strada, pe camp sau in mare. Trebuie sa fim realisti si responsabili, tocmai de aceea polistirenul este materialul perfect pentru a fi reutilizat. De exemplu, atunci cand comandati orice piesa de mobilier , aparatura high-tech sau orice obiect fragil, il veti gasi in cutia captusita cu placi de polistiren. Cu siguranta pana acum le-ati aruncat, dar iata cateva idei de a reutiliza aceste “resturi”.
Bucati mici de polistiren pot fi folosite la gradinarit, pentru a planta flori. Acestea sunt un ajutor in special pentru vasele mari in care plantati flori cu radacina mica, deoarece umple spatiul gol mai bine, impiedica pamantul sa se stranga in jurul gaurilor de scurgere si pastreaza apa mai bine in interior.
Alegeti o bucata de polistiren plana si un material care se usuca rapid care sa acopere bucata in intregime si veti avea o tava care pluteste la piscina, o perna plutitoare sau chiar jucarii pentru copii care ii vor tine ocupati cat dvs va perfectionati bronzul.
Izolarea casei, camerelor individuale, termica sau fonica, toate sunt facute cu polistiren decoarece aerul prins intre granulele de polistiren il face un izolator excelent. Nimeni nu vrea sa bea o cola calda vara, dar cu putina indemanare va puteti construi propria lada frigorifica, cu ajutorul catorva placi de polistiren si multa gheata. Cu cat este mai bine izolata lada, cu atat mai mult timp vor fi bauturile la temperature perfecta. Haideti sa trecem la treaba.
Inspira oamenii din jurul tau si creaza-le un ambient placut!